keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Vahingonilo - paras ilo?

-         - blogiarvostelu

En ole koskaan aikaisemmin seurannut blogeja ennen kuin koulussa se tuli aivan tehtäväksi. Toisten ihmisten kyttääminen ja heidän kertominen omasta elämästään ei vaan ole kiinnostanut pätkääkään. Mutta kas kummaa, nyt kun on alkanut blogeja katsella erilaisella silmällä, on tullut huomattua, että niissähän on mielenkiintoisiakin aiheita! Totta kai kaikki riippuu aina kirjoittajasta, välttämättä kovin kuiva ja huumorintajuton ihminen ei saa kirjoitettua blogia joka mua ainakaan kiinnostaisi.

Löysin televisiomainonnan syövereihin pureutuneen blogin, jonka vahingonilo puree! Reklaamiraivo- blogissa (http://reklaamiraivo.blogspot.com/) tarkastellaan sekä kotimaisia että ulkomaisia tv-mainoksia, jotka ovat epäonnistuneita ja joista saa revittyä pilkkaamisen aihetta. Joukosta löytyy kylläkin myös blogin pitäjän mielestä onnistuneita mainoksia sekä retromainoksia.

Itseäni ainakin nauratti, kun luin blogin pitäjän kommentteja monista mainoksista. Mulle ei ainakaan tullut mieleen, että Whiskasin kissanruokamainoksen lause "Mun kissa tykkää Whiskasista ja mä tykkään mun kissasta" voi tarkemmin ajateltuna tarkoittaa, että lauseen sanova poika syö kissanlihaa. Myös tällä hetkellä televiossa pyörivä Garnierin Exfo Brusher- mainos saa kovaa kyytiä, kun ihon puhdistamista verrataan hampaiden harjaukseen: ”Ethän harjaa hampaitasikaan käsin, miksi ihosi siis olisi erilainen?”.

Blogia lukemalla ymmärsin, kuinka tarkasti mainokset oikeasti pitäisi suunnitella, jotta tämmösiä mokia ei tulisi. Toki monet mainokset aiheuttavat hilpeyttä juuri tällä mokaamisella, mutta enpä tiedä onko se kaikkien näiden pilkan kohteena olevien mainosten tarkoitus. Jos jokin mainos on blogin kirjoittajan mielestä onnistunut, hän on perustellut sen hyvin. Esimerkiksi Lidlin mainokset saavat kehuja. Monista mainoksista on myös videopätkät sivustolla, ja se auttaa havainnollistamaan onnistumisia ja epäonnistumisia.  Aion kyllä jatkaa tämän blogin seuraamista, sillä tästä saa hyvät naurut tylsän päivän keskellä ja samalla oppii tv-mainonnasta. :P

- Jenna Saarinen
- 

Ei kommentteja: