maanantai 6. joulukuuta 2010

Laitetaan kemiat kohtaamaan!

Kaikki me ollaan erilaisia, uniikkeja. On siis mahdotonta olettaa, että työskentely erilaisten ihmisten kanssa olisi mutkatonta. Kaikille tulee eteen tilanteita, jolloin toteaa, etteivät henkilökemiat kerta kaikkiaan kohtaa. Mua ainakin kiinnostaa tutustua enemmän ihmisten vuorovaikutukseen ja sen ongelmakohtiin. Kirjallisuutta tästä aiheesta löytyy paljon, mistä voi päätellä, että aihetta todella on pohdittu ja se on aina ajankohtainen. Käteeni tarttui Tony Dunderfeltin Henkilökemia-kirja.

Yhteistyötaitojen kehittäminen on asia, johon kannattaa paneutua. Kirjassa lueteltiin erilaisia luonnetyyppejä ja keinoja, miten näiden tyyppien kanssa tulisi toimia, jotta yhteistyö toimisi parhaalla mahdollisella tavalla. Uskon, että pystyn hyödyntämään kirjan neuvoja tulevissa projekteissa sekä erilaisissa ryhmätöissä.

Henkilökemioihin tutustuminen antoi myös uutta näkökulmaa. Aiemmin olen ajatellut, että ihmisten kanssa toimeen tulemattomuus johtui yksinkertaisesti siitä, etteivät kemiat kohtaa. Nyt kuitenkin olen sitä mieltä, että toimeen tulemattomuuden syynä on liian vähäinen tieto, miten eri tyyppisten ihmisten kanssa tulisi menetellä. Ongelma ei välttämättä johdukaan toisen ”vääränlaisesta” luonteesta vaan omasta tietämättömyydestä/ kokemuksesta.

Mari

Ei kommentteja: