tiistai 14. joulukuuta 2010

totuusko kosmetiikasta?

Luin Rita Stiensin kirjan "Totuus kosmetiikasta - Parasta iholle, hiuksiin, meikkiin" kahdenkin projektin vuoksi. Olen mukana Tyky-illan järjestämisessä, sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin päivän järjestämisessä nuorille. Halusin tutustua juuri kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kosmetiikan muodossa - mikä on iholle ja ihmiselle hyväksi, mikä ei, ja miten omiakin ajatuksia asioista voisi päivittää. Olemme myös suunnitelleet ottavamme tyky-illan "työntekijöiksi" myös sellaisia henkilöitä, joilla ei ole ammatillista koulutusta ennestään, jolloin meidän tulisi neuvoa heille hieman käsihoitojen tekemistä ja muuta kauneudenhoitoon liittyvää, joten ajattelin kirjasta löytyvän vinkkejä myös näihin aiheisiin.

Ensinnäkin on todettava, että kirja on suoranainen ylitys luonnonkosmetiikalle. Vaikka Stiens onkin ulkomailla tunnettu kosmetiikasta puhuja, en ehkä sulata ihan kaikkea hänen kirjoituksiaan ottamalla asioista enempää selvää. Totta tietenkin, että luonnonmukainen kosmetiikka on varmasti parempaa, mutta välillä kirjoituksista saa sen kuvan, että maailmanrauhakin olisi mahdollista jos vain kaikki käyttäisivät luonnonkosmetiikaa. Kuitenkin, kirjassa on mielettömästi hyviä vinkkejä, ja suosittelenkin sitä jos haluaa tietää hieman enemmän kosmetiikasta ja sen vaikutuksista.

Kirjan teorioita ja tietoja pystyy hyvin soveltamaan projekteihin "tietomuodossa"; esimerkiksi hiuksiin haudehoitoa tehdessä on mukava kertoa asiakkaalle, miten hoitoaine vaikuttaa, mitkä ainesosat siinä vaikuttavat ja miten eri aineet eroavat toisistaan. Se ei ehkä ole konkreettista työtä tapahtuman onnistumisen suhteen, mutta varmasti tekee tilaisuudesta asiantuntevamman, ja osallistujat tuntevat saavansa muutakin kuin vain kiva hoidon - myös tietoa, jolla he voivat itse vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa.

Kirja on myös siinä mielessä mielenkiintoinen, että se kertoo hyvin paljon erilaisista kosmetiikkayrityksistä. Tämän avulla pystyy itselle selkeyttämään, mikä yritys omistaa minkäkin kosmetiikkamerkin, mistä on varmasti hyötyä jos tulevaisuudessa onnistuu tekemään yhteistyötä isompiekin kosmetiikkamerkkien kanssa - onhan asiantuntevaa tietää, mitä tuotteita yritykseltä löytyy ja millainen yritys yleisestikin on, vaikkakin vain pieneltä pintaraapaisulta.

- Elina

Ei kommentteja: